Ha karácsony, akkor mézeskalács, amelynek számos változata létezik már. Mi most egy kicsit egészségesebb változatát hoztuk Nektek, ami cukor nélkül készül, mégis zseniális az íze. 

Hozzávalók

  • 2 csésze mandulaliszt
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1+1/5 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/2 teáskanál gluténmentes sütőpor
  • 1/4 csésze eritrit
  • 1/4 csésze puha vaj (vagy kókuszolaj)
  • 1 nagy tojás
  • 1 teáskanál vanília aroma vagy kivonat

 

Elkészítés

Egy közepes tálba öntsük a mandulalisztet, a fűszereket és a sütőport. Egy nagy tálban robotgép vagy habverő segítségével keverjük habosra a vajat az eritrittel . Verjük fel a tojást a vaníliakivonattal, majd ezt a nedves és a száraz hozzávalókat dolgozzuk össze tésztává. A kész masszát pihentessük legalább 30 percig a hűtőben. A sütőt 175-180 fokra kell előmelegítenünk, mielőtt a sütőpapírra helyezett mézeskalácsokat betennénk a középső szintre.

A kinyújtásnál megspórolhatjuk az idegességet, ha tészta alá és felé is sütőpapírt teszünk, miután a kezünkkel elegyengettük, és úgy nyújtjuk ki 6 mm vékonyra, hogy könnyen lehessen majd kiszaggatni tetszés szerinti formára. Ennek a mézeskalácsnak 10-15 perc között van a sütési ideje, és természetesen teljesen ki kell hűteni, mielőtt díszíteni kezdenénk - írja a hazipatika.com 

Cukormentes mézeskalács - egészségesebben is tökéletes
Cukormentes mézeskalács - egészségesebben is tökéletes

Támogatóink